Kjennetegn | 1956

De 5 første nummerne i denne årgangen kostet 90 øre, men fra nr. 6 gikk prisen opp til 1 krone. Det samme skjedde med søster-bladet 'Walt Disney's Serier'. Det var dog fortsatt 12 utgaver i året, og hver utgave hadde 36 sider.

Dette året er det stort sett samme opplegg som året før, der det ikke er noen kommersiell reklame, men på baksiden av bladet var det gjerne reklame for søster-bladet, eller Disney-blader generelt. Dette var forøvrig det siste året 'Walt Disney's Serier' kom fast ut hver måned, og i et av de siste bladene av denne serien dette året ble det annonsert at alle Disney-hefter fra nå av ville hete 'Donald Duck &Co', og ville heretter komme ut annenhver uke.

Dette var dog ett enkelt unntak angående det som er nevnt om baksider, og det var i nummer 9. Denne baksiden refererer til den store konkurransen der heldige vinnere kunne vinne reise til Disneyland, se mer om dette nedenfor.

I nummer 8 dette året kan man lese om en ganske fantastisk konkurranse, der heldige vinnere kan vinne reise til Disney-land. I tillegg er det også andre flotte premier, som sykler, penger og årsabonnementer på bladet. I nummer 13 fikk vi en liten presentasjon av de heldige vinnerne.



Bortsett fra den store konkurransen nevn ovenfor, så var det i likhet med fjoråret to sider av hvert nummer dedikerte til oppgaver og aktiviteter, der det også er en premieoppgave. 7 heldige vinnere kunne vinne 10 kroner hver, mens 6 vinnere kunne vinne 5 kroner hver. Løsninger ble som tidligere vist på en halv-side på nest siste side.


I nummer 4 dette året får vi treffe to nye figurer som ellers ikke er særlig kjente her til lands. Dette er Gauchito og Burrito, og disse figurene er hentet fra kortfilmen 'The Flying Gauchito' fra 1945, som er en del av 'Three Caballeros'. Filmen handler om gutten Gauchito som oppdager, og blir venn med det flygende eselet Burrito, mens han er ute for å jakte på kondorer (eller strutser i denne norske oversettelsen). Han bestemmer seg etterhvert å bli med i et veddeløp for å vinne 1000 pesos. Han blir først liggende langt bak de andre deltakerne, men når han løsner vingene på eselet, suser han forbi de andre og vinner løpet. Han får dog ikke med seg pengene, for de andre mener han jukset, og han må derfor stikke av.

Serien vi får i dette nummeret er en tegneserie-versjon av denne filmen, tegnet av Fred Abranz. Det er ingen snakkebobler her, bare tekst under hvert bilde. Disse figurene har bare vært med i noen få andre serier, deriblant 3 brasilianske serier fra midten av 90-tallet.
I nummer 12 får vi vite litt mer om Bestemor Duck, da hun tydeligvis hadde en mann en gang som kalles Humpelars i denne norske oversettelsen. På originalspråket heter han Humperdink Duck, og senere i den norske versjonen fikk han navnet Hilmar Duck. Historien er tegnet av Bill Wright og handler om at Bestemor skal gi bort ting til et loppemarked, noe Gus og Jack forsøker å forhindre, da de bruker de gamle sakene som er på loftet til Bestemor. Når hun ser igjennom tingene der, erindrer hun den gode tiden hun hadde med mannen sin. Humpelars/Hilmar får vi selvsagt bare se i et tilbakeblikk her, men Don Rosa benyttet denne figuren i slektstreet han lagde over Duck-familien, og vi får treffe ham i noen av episodene han lagde i serien om Skrues liv.
Den siste nye figuren vi får treffe denne årgangen er den myndige troppsføreren til Grønnmeisene (konkurrenter til Hakkespettene, bestående av bare jenter). Hun ble skapt av Carl Barks, som også benyttet henne i senere historier, men historien vi får lese i dette bladet, er den aller første med henne. Historien handler om at Hakkespetten og Grønnmeisene skal konkurrere om å først få bygget en bro, og Donald som mislykket forsøker å hjelpe guttene. Hun kalles opprinnelig Captain Ramrod, og har opptrådd i en rekke historier laget av også andre enn Barks.


tilbake